BBCode: [url=/devotionala/id/399-corec-ii-sau-lingu-eli-tu-ce-preferi]Corecții sau lingușeli. Tu ce preferi?[/url]
<font>&nbsp;&nbsp;&nbsp; <font>Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că &icirc;ncă și rugăciunea mea este &icirc;mpotriva vrerilor lor. (Psalmi 140:5)</font>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Nu există om pe lumea asta să nu greșească. Indiferent c&acirc;t de &bdquo;bun&rdquo; ai fi, nu ești bun cu adevărat. Numai Dumnezeu e bun, fapt confirmat chiar de Fiul Său (Luca 18:19). Drept urmare, toți greșim. &Icirc;nsă avem o problemă: Dumnezeu ne vrea sfinți (1 Petru 1:16), adică fără pată, fără greșeală, fără nimic rău &icirc;n noi. Cum e posibil așa ceva, c&acirc;nd noi deseori nici nu realizăm unde greșim? Simplu: Domnul ne atrage atenția și ne &icirc;ndrumă prin Cuv&acirc;ntul Său și prin aproapele nostru.
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Din păcate, sunt din ce &icirc;n ce mai puțini cei care citesc Biblia, la fel de puțini sunt și cei care merg la Biserică &icirc;n fiecare săptăm&acirc;nă, motiv pentru care Cuv&acirc;ntul lui Dumnezeu mai ajunge la cei aflați pe căi greșite doar prin intermediul celor din jur.
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Un om deștept ascultă de cel care &icirc;i face observație c&acirc;nd greșește, iar primii care &icirc;l vor corecta sunt părinții lui (Proverbele 1:8-9). Iată, &icirc;ncă de la naștere Dumnezeu ne-a dat &icirc;ndrumători care să ne ajute să creștem nu doar &icirc;n trup, ci și &icirc;n spirit. &Icirc;n maturizarea noastră, trebuie să dob&acirc;ndim frica de El (</font><font>Deuteronomul 10:12)</font><font>, căci doar așa vom avea &icirc;nțelepciunea necesară evitării păcatului și curselor vrăjmașului (Proverbele 1:7).
&nbsp;&nbsp;&nbsp; E greu să primești critici sau mustrări din partea cuiva, &icirc;nsă trebuie să luăm aminte la ele, căci ne vor aduce bucurie și ne vor ține &icirc;n picioare, indiferent de ce spune &bdquo;majoritatea&rdquo;. Un creștin adevărat ascultă de Dumnezeu, nu intră &icirc;n r&acirc;ndul lumii (Romani 12:2), ci caută ca &icirc;n tot ce face să fie pe placul Celui care și-a dat viața pentru el. Să nu uităm niciodată că Iisus Hristos nu a murit doar ca noi să avem viață, ci ca să o avem din belșug! (Ioan 10:9-10) Dumnezeu nu lucrează cu jumătăți de măsură și nici noi nu trebuie să facem asta! Fericirea vine doar &icirc;n urma ascultării &icirc;nvățăturilor Lui &icirc;ntru totul (Psalmii 15:11).
&nbsp;&nbsp;&nbsp; &Icirc;n cazul &icirc;n care detești să fii criticat și &icirc;ți pleci urechea la vorbele &bdquo;dulci&rdquo;, la lingușeli și laude din partea celor care &icirc;ți susțin greșelile, ba poate le și promovează (Romani 1:32) , am vești proaste pentru tine. O vorbă veche spune: Nu te băga &icirc;n lături, că te măn&acirc;ncă porcii! Altfel spus, pedeapsa care va cădea pe ei te va lovi și pe tine. Proverbe 13:9 ne explică, scurt și la obiect: sfeșnicul celor fără de lege se stinge. Adică, harul lui Dumnezeu se va &icirc;ndepărta de tine și te va lăsa să vezi cum e pe calea greșită. Crede-mă, nu vrei să știi. Am fost pe acolo și nu vreau să mă mai &icirc;ntorc &icirc;n veci!
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Sigur, dacă vei sta drept &icirc;ntr-o lume str&acirc;mbă și vei primi critici și observații fără să ripostezi, &icirc;n timp ce restul lumii contra-atacă violent, vei fi luat(ă) de fraier(ă), slab(ă) sau chiar nebun(ă). Așa au spus și despre Iisus Hristos, Dumnezeu &icirc;ntrupat. Cuv&acirc;ntul Lui confirmă un lucru de netăgăduit: fapta lui Dumnezeu, socotită de oameni nebunie, este mai &icirc;nțeleaptă dec&acirc;t &icirc;nțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică dec&acirc;t tăria oamenilor </font><font> (1 Corinteni 1:25. Parcă nu mai ești ieșit(ă) din minți, așa-i?
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Nu uita că trăim vremuri grele, &icirc;n care lumea se depărtează din ce &icirc;n ce mai mult de credință (2 Timotei 3:1-5), de bun-simț și de toate normele morale pe care ni le-a dat Domnul ca să trăim bine. Acum, mai mult ca oric&acirc;nd, avem nevoie de &icirc;ndrumare, de corecții, de prieteni adevărați, de lideri ai Bisericii, care să ne povățuiască pe calea m&acirc;ntuirii. Nu respinge &icirc;nvățătura bună &icirc;n schimbul laudelor, aprecierilor greșite și cuvintelor &bdquo;bune&rdquo; care st&acirc;rnesc m&acirc;ndria. Acceptă mustrările, primește pedeapsa Domnului (care vine, de regulă, prin aproapele tău) c&acirc;nd greșești (Proverbele 3:11-12) și capătă &icirc;nțelepciune direct de la Sursă. Citește Biblia c&acirc;t mai des, căci acolo găsești și priceperea și puterea și voia lui Dumnezeu pentru tine, astfel &icirc;nc&acirc;t să fii fericit și ferit de rău (2 Timotei 3:16-17). Mergi la biserică, &icirc;mpărtășește-te cu Trupul și S&acirc;ngele M&acirc;ntuitorului și roagă-l zilnic să te ajute să crești pentru &Icirc;mpărăția Lui.
&nbsp;&nbsp;&nbsp; Așa cum bine a spus Sf&acirc;ntul Apostol Pavel, să ne păzim de calea nelegiuiților, de laudele, b&acirc;rfa și alte obiceiuri lumești, și să stăruim &icirc;n harul și cunoștința lui Iisus Hristos! (2 Petru 3:17-18)
meniu prim Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile. ( Psalmii 57:1 )