BBCode: [url=/meditatie/id/1671-23-februarie-3]23 Februarie (3)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">
„Fiindca propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii: dar pentru noi, care suntem pe cala mântuirii,este puterea lui Dumnezeu.” I Cor.1:18
Ionathan Ranch, a scris un articol având titlul ”Ciudateniile baseballului japonez”. Citind însa acest articol, puteai observa foarte repede ca el a scris nu despre jocul de baseball, ci despre modul cum se tineau sedintele de afaceri ale companiilor din Japonia.
Participând la multe dintre acestea, Ranch a observat ca atmosfera de la sedintele de afaceri din Japonia, este complet diferita de cea de la sedintele de afaceri din Statele Unite. La sedintele de afaceri din Statele Unite, discutiile sar de la un participant la altul, urmând momente si intensitati diferite. În multe cazuri cei ce iau cuvântul îl contrazic pe cel ce conduce sedinta, anuntând public ca nu sunt de acord cu cele propuse.
În Japonia însa, este o mare rusine sa exprimi public ca nu esti de acord cu cineva. De aceea, sedintele se desfasoara foarte linistit.
Cei în drept sa participe, intra în mare liniste în mare liniste,îsi ocupa locurile în ordinea sosirii si apoi fiecare asculta cu mare atentie ceea ce li se comunica. Fara sa discute sau sa se manifeste în vreun fel, la sfârsitul sedintei, fiecare îsi exprima votul care poate fi Da sau Nu.
Pe parcursul sedintelor însa, participantii nu-si exprima nici un fel de emotii, pozitive sau negative, de teama ca nu cumva sa ofenseze pe cineva.
Cred ca apostolulPavel ar fi preferat sa pastoreasca mai degraba o biserica japoneza , decât pe cea din Corint, pentru ca în aceasta biserica erau multi care de fiecare data, gaseau ceva pentru care sa spuna:”noi nu suntem de acord!”
Dupa plecarea lui Pavel în biserica din Corint s-au format multe partide care luptau între ele. Iar unii dintre membrii bisericii se considerau supercrestini, pentru ca au primit un dar care îi îndreptatea sa se considere mai buni decât ceilalti.
Pentru ca apostolulPavel dorea ca si în aceasta biserica sa existe unitate si sedintele de comitet sa ajunga ca o adunare de afaceri japoneza, a luptat ca sa le îndrepte privirile de la ei, spre Hristos si spre Misiune.
Atunci când ne avem în atentie doar pe noi însine si interesele grupului de care apartinem, semanam o învrajbire care genereaza conflicte. Atunci însa când vom privi spre Hristos, si vom avea ca tinta misiunea, vom deveni facatori de pace care lucreaza pentru unitate. Rugaciune: Doamne Isuse; îmi pare rau de ranile spirituale pe care le-am pricinuit celor din jurul meu luptând sa am primul si ultimul cuvânt, de aceea îndreapta-mi ochii spre Tine si spre misiune, pentru ca sa pot fi un facator de pace. Amin.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->