BBCode: [url=/meditatie/id/1812-07-octombrie]07 Octombrie
[/url]
„ De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, înfrânarea; cu înfrânarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.” I Petru 1: 5-7
Pericolul care ne pândeste atunci când actionam fiind plini de mânie, este ca în aceasta stare lucram fara întelepciune si facem multe greseli.
Am citit recent despre un fermier care într-o zi a mers cu calul sau sa praseasca cu prasitoarea, lanul de porumb pe care îl semanase.
În timp ce-si prasea porumbul, a vazut însa un soricel care alerga printre rânduri. Când l-a vazut, fermierul s-a umplut de mânie. În acele momente a început sa se gândeasca la cât de mult a trebuit sa lucreze pentru a ara pamântul si a-l curata de pietre. Si-a amintit apoi cât de greu a fost la semanat si ce mult a asteptat ca porumbul sa încolteasca si sa creasca.
Pentru ca se gândea ca acel soricel pâna la vremea recoltatului se va înmulti si-i va distruge recolta, a încercat sa-l prinda.
De aceea a luat repede biciul si-a încercat sa-l loveasca. Soarecele a alergat însa de pe un rând pe altul cautând un loc unde sa se ascunda. Plin de mânie ca nu l-a nimerit din prima lovitura, fermierul a început sa loveasca în dreapta si-n stânga, fara sa mai tina cont de ceea ce se întâmpla.
Dupa multe încercari nereusite, într-un sfârsit, fermierul a ajuns sa nimereasca si soarecele si sa-l omoare. Când însa s-a potolit din mânie si s-a uitat la ogor, a observat ca a distrus aproape 20 de ari de cultura de porumb, pentru a omorâ un soricel care în tot sezonul ar fi mâncat doar trei stiuleti.
Pentru ca mânia poate descatusa o forta deosebita în viata noastra, determinându-ne spre cele mai neasteptate actiuni si reactii, trebuie sa o pastram sub control.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca în momentele de mânie sa nu-mi pierd cumpatul, pentru ca în fiecare moment al vietii, sa actionez cu întelepciune.